mensmagasinet

- för den cykliska rytmen -

mens magasinet

- för den cykliska rytmen -

Välkommen till mensmagasinet. Här får du ta del av artiklar om menscykelns rytm.

De inre årstiderna

De inre årstiderna

Hur kan vi följa våra inre årstider? I filmen delar jag min upplevelse med min menscykel. Det finns en arketypisk rytm för oss menstruerande personer som berättar när vi behöver vila, när vi skapar som bäst, när vi är naturligt sociala, när vi hellre drar oss tillbaka…

read more
Nymåneritual

Nymåneritual

Nymåneritual Följ med mig ut i skogen idag på en nymåneritual - kika in filmen här nere. Årets sista nymåne. Det är mörkare än någonsin och solen har inte tittat fram på väldigt länge. Vi är mitt i vintertidens djupa stillhet, naturen är i ide. Jag passar på att gå ut...

read more
Menshelgen

Menshelgen

Det absolut bästa jag har infört i mitt liv det här året är menshelgen. Jag har skrivit om den tidigare och jag kommer säkert att skriva om den många gånger till. Ett uppvaknande har det varit att börja följa min cykels rytm och att ge mig det jag behöver genom månaden.

read more
Menscykelguiden

Menscykelguiden

Så här i inledningsskedet av att du är här på mensbreven vill jag dela med mig av det som varit till stor hjälp för mig att börja följa min menscykels rytm. Det har varit en väldigt lärorik och intressant resa att lära känna mig själv, på nytt utefter min egen cykels rytm.

read more
Marias story

Marias story

För cirka tolv år sedan fick jag en ingivelse att sluta äta p-piller och sen den dagen har jag tagit många steg för min egen rytm och landat in i en djupare kontakt med mig själv och mitt inre! Det var som att jag inte riktigt kände mig själv när jag gick på piller.

read more