Select Page

Christines story

Inre vägledning

Christines story

Hej! Det är jag som är Christine. Det är idag 13 år sedan jag började ta del av magin i min menscykel. Som jag önskar att jag hade vetat det jag vet idag när jag fick min mens. Det tog mig tio år med p-piller och p-stav innan jag som 24-åring fick en instinkt som lyckades ta sig igenom bruset och sa att nu får det vara nog. Aldrig mer några syntetiska hormoner i denna kropp.

Att jag ville undvika att bli gravid i kombination med en stark sexlust var en morot nog för att lära mig veta när jag var fertil och inte, och det var mycket enklare än jag trodde. Vilken kick det var! Förutom att veta när vi skulle ha skyddat sex så visste jag också att alla känslor jag hade var min egna, inte beroende på syntetiska hormoner. Helt plötsligt visste jag att jag kunde lita på det jag kände, att det var min egen inre röst som talade.

Detta var 2007, och i samband med detta startade jag som massör och yogalärare eget företag och kunde mycket snabbare än vad alla runtom mig sa, försörja mig på det. Jag hade i flera år fått höra att jag inte kunde försörja mig på att bara göra sånt jag älskar. Att det tar minst fem år innan det går att plocka ut lön från sitt egna företag. Att många företag går i konkurs. Det hade fått mig att hålla tillbaka lusten att starta eget, men nu visste jag att jag inte var skapt för att följa strömmen. Jag följer min egen inre rytm, och i samspel med den gick det fort att manifestera.

Under dessa 13 år i synk med min menscykel har jag fått massor av inre vägledning i hur jag stöttar mig själv och följer min rytm på bästa sätt. Allt från hur jag planerar sysslorna i mitt företag till hur jag äter, tränar och skapar. Örter har också varit med och blivit en större och större del av min vardag. Som gravidyogalärare, doula och förlossningspedagog, samt mamma till en dotter som snart ska få sin första mens, så känns det viktigare än någonsin att jag delar med mig av de kunskaper och erfarenheter som jag har. Det känns otroligt fint att göra detta tillsammans med Maria. Jag tror att en ökad menscykelförståelse kommer leda till att fler kvinnor skapar de liv de drömmer om, står stadigt i sin fulla kraft och blommar. Som jag ser fram emot att vägleda kvinnor att leva cyklist, och att vara en del av den världen som då skapas. 

Med kärlek,

Christine